In de eerste reden we met de hele ploeg een zeer sterke wedstrijd.

na 25km koos ik voor de aanval, maar kreeg slechts 1 metgezel mee. We namen maximum 50 seconden voorsprong, waardoor we na 50km wedstrijd terug werden ingelopen. Kort daarna lieten we ons met de ploeg een verrassen door de zijwind. Alles werd in waaiers getrokken waardoor we we alles op alles moesten zetten om terug te komen. Gelukkig slaagden we hier in en was het peleton toch serieus uitgedund. In de 5 plaatselijke ronden van 8.5km was er steeds iemand van de ploeg mee voorin. Julien koos de beslissende aanval en spurtte zo naar de zege. Wij als ploeg konden elke tegenaanval terugroepen en aan de aankomst zelf nog een mooie uitslag rijden. Hier werd ik 5e.

 

Op de 2de dag was er een duidelijke opdracht, ervoor zorgen dat die gele trui in ons bezit bleef. Van in het begin voelde ik me vrij goed, maar ik merkte wel dat de explosiviteit minder was. Toen heb ik voor mezelf beslist dat ik gedurende de rit ging controleren, en de finale was dan voor de ploegmaats. Vanaf kilometer 40 zijn voornamelijk ik met Antoine op kop beginnen rijden van het peleton tot in de plaatselijke ronden op km 120. Het beste was eraf en de finale was begonnen. De ploegmaats hebben dat nadien nog uitstekend gedaan en ons doel was bereikt. Julien wint de gele en de groene trui, en EFC wint het ploegenklassement. Ikzelf kwam als 65ste over de streep, moe maar voldaan en blij dat ik dit voor de ploeg heb kunnen doen.

De conditie is goed en hier kunnen we op verder bouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *