De wedstrijd in Harelbeke werd door het slechte weer ingekort naar 125km, dit door 15 ronden van 8.5km op het plaatselijke parcours te rijden.

Van in het begin werd er zeer snel gereden op het bochtige parcours, het kostte me 3 ronden om helemaal vooraan te komen. Eens ik daar zat kon ik wel mijn positie goed aanhouden. Halfweg koers ontstond er een kopgroep van 9 renners met 3 ploegmaats. In het peleton bleef ik steeds in de eerste 20 rijden. De kopgroep hebben we nooit helemaal bijgehaald, alhoewel we naderden tot op een kleine afstand. Naast de hulp bij het ploegwerk, zat ik op dat moment ook klaar om weg te springen indien we de kopgroep zouden inhalen. 5 renners uit de kopgroep, waaronder ploegmaat Maxime De Poorter, konden voorblijven en streden om de overwinning. In de laatste ronde zat ik nog steeds goed voorin, tot het in de voorlaatste bocht bijna misging. Er werd niet gevallen, maar ik was wel mijn goede plaats voorin kwijt. Hierdoor kwam ik als 44ste over de aankomst.

Het gevoel was al iets beter dan vorige week. Hopelijk kan ik elke week verbeteren om zo tot een betere conditie te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *